Sivun näyttöjä yhteensä

keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Tänäänpä olen paljon leivoskellut :) Ihania leivonnaisia suolaisia etä makeita ja kaikki lahjoitan työpaikalleni... HEH! Onpa hupaisaa. Itslleni tein salaatin ja aijon naattia jädestä ja mansikoista koska ny on KESÄ!!! :)


Kaurarieska

3dl kauralesettä
1tlsuolaa
½tlsoodaa
1tlk(laktoositonta) kermaviiliä (2 dl)
2dlpiimää
(30gsulatettua voita)

Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 min). Levitä löysähkö taikina voidellulle leivinpaperille matalaksi isoksi pyöreäksi tai pienemmiksi pyöreiksi rieskoiksi. Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Jaa iso rieska kypsänä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.


Raparperipiirakka

Pohja

muna
1 1/2  dl sokeria
3/4  dl juoksevaa margariinia                                   
2  dl  maitoa
4  dl vehnäjauhoja
2  tl leivinjauhetta

Täyte

6 - 7 dl raparperipaloja
2  dl sokeria
(  1/2  dl vettä  )

Tarjoiluun

1  prk  (330 g) vaniljakastiketta

Valmistusohje

Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 - 30 cm, piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.

VINKKI

* Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia sitä jogurtin tai jäätelön kanssa.
 
 
Oma suolainen piirakka.
 
500g jauhelihaa
2 levyä valmismurotaikina Pohja
1 muna
3 dl maitoa
juustoraastetta
 
Paista jauheliha ja mausta se!Anna jäähtyä. Sekoita muna ja maito eriliseen kulhoon. Voitele vuoka ja muotoile valmistaikinasta pohja. Kaada jauheliha munamaidon sekaan.Kaada munamaito/jauheliha seos vuokaan ja siroittele juustoraastetta päälle! Paista suolainen piirakka uunissa 175 asteessa noin 15min. Kunnes juustoraaste on ihan sula ja reunat on rusehtavat.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti