Kaurarieska
3 | dl | kauralesettä |
1 | tl | suolaa |
½ | tl | soodaa |
1 | tlk | (laktoositonta) kermaviiliä (2 dl) |
2 | dl | piimää |
(30 | g | sulatettua voita) |
Sekoita ainekset ja anna turvota kunnes uuni lämpiää 250-asteeseen (10-15 min). Levitä löysähkö taikina voidellulle leivinpaperille matalaksi isoksi pyöreäksi tai pienemmiksi pyöreiksi rieskoiksi. Paista 10-15 min uunin keskitasolla, kunnes pinta saa vähän väriä. Jaa iso rieska kypsänä sektoreihin taikinapyörällä tai veitsellä.
Raparperipiirakka
Raparperipiirakka
Pohja
1 | muna |
1 1/2 dl | sokeria |
3/4 dl | juoksevaa margariinia |
2 dl | maitoa |
4 dl | vehnäjauhoja |
2 tl | leivinjauhetta |
Täyte
6 - 7 dl | raparperipaloja |
2 dl | sokeria |
( 1/2 dl | vettä ) |
Tarjoiluun
1 prk (330 g) | vaniljakastiketta |
Valmistusohje
Aloita raparperipiirakan valmistaminen keittämällä paloitelluista raparpereista, sokerista ja vedestä kattilassa sakea hilloke. Jäähdytä haaleaksi. Jos käytät alkukesän raparperia, joka on vesipitoisempaa, tee näin: Pehmitä raparperipaloja sokerin kanssa (jätä vesi pois) laakeassa astiassa mikrossa 5 - 8 min. Mikäli nestettä irtoaa paljon, valuta se pois ja käytä esim. kiisseliin tai mehuna. Jäähdytä.
Sekoita muna ja sokeri. Lisää Oivariini, maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen.
Kaada piirakkataikina voideltuun, halkaisijaltaan 27 - 30 cm, piirasvuokaan. Lisää taikinan päälle raparperihilloke.
Paista raparperipiirakkaa 175 asteessa 30 - 35 min.
Tarjoa raparperipiirakka haaleana vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.
VINKKI
* Voit valmistaa raparperihilloketta isomman annoksen kerrallaan, ja nauttia sitä jogurtin tai jäätelön kanssa.
Oma suolainen piirakka.
500g jauhelihaa
2 levyä valmismurotaikina Pohja
1 muna
3 dl maitoa
juustoraastetta
Paista jauheliha ja mausta se!Anna jäähtyä. Sekoita muna ja maito eriliseen kulhoon. Voitele vuoka ja muotoile valmistaikinasta pohja. Kaada jauheliha munamaidon sekaan.Kaada munamaito/jauheliha seos vuokaan ja siroittele juustoraastetta päälle! Paista suolainen piirakka uunissa 175 asteessa noin 15min. Kunnes juustoraaste on ihan sula ja reunat on rusehtavat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti