Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 8. syyskuuta 2014

Elämän viisaus ja pupuliinus

Pakko kun Jaakko tai sammakko mun on myönettävä, että kyllä se elämä vielä joskus voittaa. 
Tuntuu ihanalta kun on vihdoin saanut elämässä rattaat taas pyörimään. 
Normaalia arkea se on mutta kuinkas muutenkaan, sitä on nimittäin koettu monen moista lähtiessäni yksi suureen maailmaan.



Nyt on sentään työ jossei kaksikin/kolmekin. Rakas mies joka vasta äskettäin muutti mun kanssa saman katon alle. Lapsia omia ei vielä ole mutta rakasta rakkaampi lemmikki kumminkin, nimittäin Töpö herra alias Rumpali.

Tosiaan enempää en voisikaan pyytää. Kaiken sen toilailun ja kärryllä kun ajoin karille ja putosin silloin mustaan aukkoon niin onneksi osasin tajuta lähteä sieltä pois ja koittaa parantaa tapojani. Sillä sellaisessa elämässä ei kukaan TAKUU VARMASTI olisi halunnut elää..ainiin melkein unohdin opiskeluni.


Niin ja no vähän viihdettäkin oli pakko saada nyt kun kaikki luistaa...Hyvää elämää sinullekkin! Mitä sitä tietää mitä, missä, milloinkin, mitäkin tapahtuu...



  Leijonanharjaskanit

 Leijonanharjas on kanirotu, joka on kehitelty 1980-luvulla. Pohjoismaihin se on levinnyt Suomen kautta. Rotu hyväksyttiin pohjoismaiseen kanistandardiin 1. lokakuuta 2003. Ennen tätä, 1. maaliskuuta 2002, rotu hyväksyttiin standardiin Englannissa. Historia Suomessa on vielä lyhyt, sillä rotu on vielä melko uusi tulokas. Suomessa on aktiivisia leijonanharjaskasvattajia noin kymmenkunta. Leijonanharjasta kutsuttiin aiemmin Löweniksi. Löwen tulee saksasta ja tarkoittaa leijona. Leijonanharjas nimi tulee siitä, että kani kasvattaa itselleen harjaksen, joka on saman oloinen kuin leijona uroksen harjas. Harjas kasvaa niskan ja pään ympärille.Leijonan harjaskani elää n. 5-9 vuotta, ja  pisin elinaika oli muistaakseni 13,5 vuotta Leijonanharjaskanilla.
Ulkonäkö

Leijonanharjas on kääpiörotu, joka painaa 1,31–1,7 kilogrammaa. Sen pään ympärillä on 5–8 cm:n pituinen harjas, myös rungolla saattaa olla pidempää karvaa. Korvat ovat pystyt ja niiden ihannepituus on 5–8 cm. Runsaan turkkinsa vuoksi leijonaharjasta on kammattava päivittäin. Turkin kunnosta on muutenkin pidettävä hyvää huolta, jotta kanille inhottavat ja kivuliaat takut saadaan estettyä. Leijonaharjaskaneilla ovat sallittuja kaikki Euroopan kanistandardin mukaiset värit, joita ovat muun muassa luonnonvärisistä luonnonharmaa ja luonnonsininen, yksivärisistä beige ja musta, hunnullisista yksivärisistä madagaskar ja isabella jne. Kuviointeja ovat esimerkiksi soopeli-ja siamsoopeli kuviointi sinisoopeli pohjalla. Leijonanharjas on eri rotu kuin angora tai kääpiöangora. Suuri turkki ja pörröisyys on lyhentänyt tämän lajin elinikää ja monet ovat sitä vastaan.

Luonne

Useimmiten leijonaharjakset ovat luonteeltaan hyvin rohkeita ja uteliaita ja välillä erittäin äreitä, oma kanini jopa murisee välillä, ja hyökkää kimppuun, mutta VAIN jos sitä kiusaa paljon.Liikunta kuuluu ehdottomiin suosikkeihin ja kanille onkin järjestettävä tarpeeksi liikkumismahdollisuuksia. Useimmat leijonanharjakset eivät viihdy sylissä. Leijonanharjakset ovat persoja makealle, ja tempuille. Usein ne tekevätkin todella usein onnesta temppuja, esim. voltti, kaksois pyörähdys, suora hyppy ylöspäin, jne.

Urokset viihtyvät paremmin sylissä kuin naaraat, mutta vanhemmalla iällä nekin kaipaavat omaa rauhaansa. Naaraat saattavat joskus olla äreitä ja haluavat olla omissa oloissaan. Leijonaharjaskani rakastaa liikuntaa, joten niillä pitäisi olla suurehko häkki ja muutenkin päästä viikoittain ulkoilemaan. Leijonaharjaskanit ovat hyvin persoonallisia, ja jotkut leikkisiäkin mikä on tosin harvinaista. Mutta leikkisyys saatta johtua halusta purkaa pahaa oloa joka johtuu liika jalostuksesta.

Ikä:

Leijonanharjaskanit eivät elä kovin pitkään, mutta keski-ikä niillä on 6 vuotiaana, jolloin ne alkavat jo olla aika vanhuksia. yleensä Ne elävät 5,5-9,5 vuotiaiksi. On poikkeuksia, mutta on tosi harvinaista, mutta mahdollista että kanisi elää yli 12 vuotiaaksi.




Kanit eivät ole jyrsijöitä!!   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti